Sla menu over en ga naar de inhoud

Daadkracht voor de Overheid - Samenvoeging ICT, BAR-gemeenten

  • Home /
  • Nieuws /
  • Samenvoeging ICT, BAR-gemeenten
-

Samenvoeging ICT, BAR-gemeenten

De BAR-gemeenten vormen een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Een van de aandachtsgebieden die de gemeenten in de samenwerking op wil pakken is de ontwikkeling van de ICT. Uitgangspunt is dat de samenwerkende gemeenten in 2014 beschikken over één geïntegreerde ICT omgeving.

Informatiearchitect
In de rol van informatiearchitect ondersteunt Daadkracht de BAR-gemeenten bij de samenvoeging van de ICT organisatie. Eén van de onderdelen die Daadkracht hiervoor uitvoert is het opstellen van het informatiebeleidsplan en een projecten/programma strategie.

Doelstelling
De BAR-samenwerking moet de kwetsbaarheid van de individuele organisaties reduceren, de kwaliteit van dienstverlening verbeteren en efficiëntiewinst opleveren. Daarnaast willen de gemeenten samen nieuwe taken zo efficiënt mogelijk vormgeven. Meer informatie over de samenwerking vindt u onder de volgende link: samenwerking BAR gemeenten

Over Daadkracht
Daadkracht Advies is een specialist in het oplossen van organisatievraagstukken gerelateerd aan de (elektronische) dienstverlening. Daadkracht Advies volgt de landelijke ontwikkelingen en ondersteunt gemeenten door samenhang te creëren in de verschillende overheidsprogramma’s . Samen met haar klanten zet Daadkracht Advies ideeën en beleid om in concrete resultaten.