Sla menu over en ga naar de inhoud

Daadkracht voor de Overheid - Intranet 2.0

  • Home /
  • Intranet 2.0
-

Intranet 2.0

Intranet 2.0 is een intranet waar elke medewerker aan deelneemt. Het intranet 2.0 biedt ruimte voor individuele medewerkers, afdelingen, teams en projecten. Het intranet 2.0 is gebaseerd op de uitgangspunten en principes van social media en personaliseert, activeert, biedt een kennisbron en verbetert uw bedrijfsvoering. Het is hiermee een onmisbare schakel in het nieuwe werken.

Intranet 2.0 biedt social media
Het dynamische intranet 2.0 biedt medewerkers de mogelijkheid content aan te maken en te bewerken of te reageren op content. Het intranet vormt zo het middelpunt van samenwerking, communicatie en innovatie. Daarnaast ontsluit het intranet social media zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.

Intranet 2.0 personaliseert
Medewerkers beheren zelf hun wie-is-wie pagina en geven aan bij welke projecten zij betrokken zijn en voor welke producten zij verantwoordelijk zijn. Het intranet vormt een webbased bureaublad dat  elke medewerker aan zijn of haar voorkeuren aanpast. Elke medewerker stemt de indeling van het intranet af aan de eigen informatiebehoefte. Denk aan RSS feeds of het tonen van je eigen Outlook.

Intranet 2.0 activeert
Elke medewerker is redacteur in het intranet 2.0, op basis van ieders taakvolwassenheid. Het intranet 2.0 biedt medewerkers de mogelijkheid om in een beveiligde omgeving de inhoud van de intranetsite gezamenlijk te genereren. Het intranet vormt hiermee het kloppend hart van de organisatie. Het plaatsen van informatie in het intranet 2.0 is zeer intuïtief, vergelijkbaar met Facebook, LinkedIn en Twitter. Opleidingen zijn in principe niet nodig.

Intranet 2.0 biedt een kennisbron
In het intranet kunnen medewerkers eenvoudig nagaan welke collega’s betrokken zijn bij een project of wie verantwoordelijk is voor de levering van een dienst of product. U kunt zelfs vraag-antwoord-combinaties in het intranet aanmaken, zodat uw KCC nog sneller antwoord kan geven op vragen. Het intranet 2.0 kan allerhande informatie ontsluiten, zoals informatie uit uw personeelsinformatiesysteem of uw Document Management Systeem (DMS). Met Google Search Appliance ontsluit u informatie uit al uw databases via uw intranet 2.0.

Intranet 2.0 verbetert uw bedrijfsvoering
Het delen, samenwerken en bespreken van zaken met collega’s door middel van blogs, wiki’s en fora verhoogt de innovatie en efficiency binnen uw organisatie. Het intranet 2.0 bevordert samenwerking en vergroot de transparantie in uw organisatie. Het persoonlijke karakter en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van medewerkers voor de content levert grote voordelen op:

  • Kwaliteit van informatie neemt toe;
  • Snellere dienstverlening;
  • Afname e-mailverkeer;
  • Verbeterde interne communicatie;
  • Kostenbesparing.

Meer informatie
Ter promotie en introductie verzorgt Daadkracht graag een workshop over de toepassingsmogelijkheden van een sociaal intranet binnen uw organisatie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 024 – 344 6288 of mail naar info@daadkracht.nl.