Sla menu over en ga naar de inhoud

Daadkracht voor de Overheid - Ons werk

-

Nul-meting dienstverlening gemeente Schouwen-Duivelend

In 2015 wil de gemeente Schouwen-Duiveland uitgroeien tot het portaal voor de overheid. De gemeente heeft Daadkracht hiertoe gevraagd onderzoek te doen naar de kwaliteit van dienstverlening. Het onderzoek heeft betrekking op de kanalen telefoon en e-mail. Tevens wil de gemeente weten in welke fase van Antwoord© de gemeente zich bevindt.

Lees verder

Gemeenteraden vergaderen teveel

PERSBERICHT

Raadsleden besteden meer tijd aan hun raadswerk, lezen meer stukken, vergaderen meer en ontvangen meer vergoeding voor hun raadswerk in vergelijking tot 2009. Bovendien vinden raadsleden van gemeenten met meer dan 50.000 inwoners dat raadswerkzaamheden om een fulltime functie vragen. Dat blijkt uit het derde Nationale Raadsledenonderzoek van bestuurskundig adviesbureau Daadkracht in samenwerking met Raadslid.nu. Het onderzoek wordt zaterdag aangeboden aan Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies tijdens het jaarcongres van Raadslid.nu.

Lees verder

Onderzoek social engineering

Jack van der Goes (directeur Daadkracht Advies) heeft onderzoek gedaan naar informatiebeveiliging en meer specifiek social engineering bij Limburgse gemeenten ter afronding van zijn master Business Process Management & IT aan de Open Universiteit. Het onderzoek biedt inzicht in hoe gemeenten omgaan met de menselijke factor. Welke maatregelen leggen de gemeenten vast ter voorkoming en bestrijding van social engineering? Social engeneering zijn aanvallen op informatiesystemen door middel van manipulatie van medewerkers. 

Lees verder

Stagiairs en afstudeerders

Daadkracht is regelmatig op zoek naar afstudeerders of stagiairs.

Lees verder