Sla menu over en ga naar de inhoud

Daadkracht voor de Overheid - Ageeth de Jager - de Lange

-

Ageeth de Jager - de Lange

Onderzoeker / adviseur

Ik maak me hard voor toegankelijke maar bovenal begrijpelijke informatie, of dat nu gaat om productinformatie van een gemeente of een rapport met onderzoeksresultaten.


Wat is je drive
Er komt een dag dat de overheid geen onbegrijpelijke brieven of formulieren meer stuurt! De overheid is er immers voor de burger, al lijkt het soms andersom te zijn.

 

Wat is je specialisme
Als bestuurskundige ben ik binnen Daadkracht werkzaam als onderzoeker en adviseur. Ik ben de schrijvende kracht achter Daadkracht. Veel offertes komen van mijn hand of heb ik geredigeerd.

 

Waar heb je aan gewerkt
Voordat ik bij Daadkracht ging werken heb ik vijf jaar aan de andere kant van de tafel gezeten, als beleidsmedewerker bij een gemeente. Die ervaring benut ik nog elke dag. Als onderzoeker ben ik betrokken bij de Overheid.nl Monitoronderzoeken en een onderzoek naar wacht- en doorlooptijden van veel aangevraagde producten in opdracht van het ministerie van BZK. Daarnaast begeleid ik studenten die in het kader van hun stage of afstuderen een onderzoek voor Daadkracht uitvoeren, zoals het Nationaal Raadsledenonderzoek en het Nationaal Statenledenonderzoek.

 

Waar ben je trots op
Elke gehaalde deadline voelt als een overwinning! Ik ben er trots op dat ik heb kunnen bijdragen aan de Overheid.nl Monitor, hét onderzoek op het gebied van de digitale overheid. Binnen Daadkracht zijn we in staat om onderzoeksresultaten op aansprekende wijze te presenteren. Het grootste compliment was wel een dropfabrikant die in een advertentie op een gratis ochtendblad met een kwinkslag naar het Nationaal Raadsledenonderzoek verwees. Daar doe je het als onderzoeker voor: dat je resultaten gelezen worden!