Sla menu over en ga naar de inhoud

Daadkracht voor de Overheid - Jack van der Goes

-

Jack van der Goes

Directeur

Als een van de directieleden ben ik mede verantwoordelijk voor de realisatie van onze visie “Een degelijk adviesbureau dat zich door de bundeling van kennis op het bestuurlijke -, bedrijfskundige- en technisch vlak onderscheidt”. 


Wat is je drive?
Kennis is macht maar kennis delen is machtiger. Het delen van kennis geeft mij een zeer tevreden gevoel. Je krijgt er inzichten en dankbaarheid voor terug. Er komen veel vraagstukken op de gemeenten af die weliswaar de kennis in huis hebben maar de kennis nog niet op de juiste manier focussen. Het bundelen van de juiste kennis op het juiste moment en daardoor de medewerkers van de gemeente sterker maken is de kern van mijn drive!

 

Wat is je specialisme?
Mijn specialisme ligt vooral op het gebied van architecturen. Dit zowel op het procesmatige, informatiegerichte – en technische vlak. Vanuit de architectuur pas ik beheermodellen toe en richt ik de beveiliging in. Alles in overeenstemming met de GEMMA zodat de gemeenten aansluiting vinden bij externe ketenpartners en landelijk voorzieningen.

 

Waar heb ik aan gewerkt?
Op dit moment ben ik de informatiearchitect voor de gemeente Horst aan de Maas en de gemeente Albrandswaard. In deze rol ontwerp ik de architectuur en architectuurprincipes ten behoeve van de digitalisering, dienstverlening en deregulering. Bij Albrandswaard speelt hier ook het samenvoegen van de ICT-organisaties van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR – verband).

 

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op de resultaten die ik op dit moment heb behaal bij mijn projecten omdat ik de kennis van de medewerkers en de abstracte theorie kan omvormen naar begrijpbare oplossingen voor het management.