Digitale dienstverlening en informatiehuishouding

Kracht
voor
de overheid

Digitalisering gaat gepaard met constante veranderingen en ontwikkelingen. Kennis en kunde wordt veelvuldig ingezet om tot nieuwe en vooral slimme ontwikkelingen te komen. Het is belangrijk te blijven investeren in deze kennis en kunde om zo mee te kunnen gaan in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering.

Hoe zorg je dat je als lokale overheid op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en hoe implementeer je deze op de juiste manier binnen jouw organisatie? Op welke manier zorg je dat je inwoners en hun rechten op de juiste manier beschermt tegen de keerzijde van innovaties? Wat is de meest optimale balans tussen de inzet van kennis en kunde en de gevolgen van deze ontwikkelingen voor de organisatie van de overheid?

Wat kunnen we voor je doen?

Sample Heading

Het inzetten van de nieuwste kennis en kunde

Sample Heading

Ondersteuning bij het doen van onderzoek, praktische implementaties van nieuwe kennis

Sample Heading

Workshops en trainingen op gebied van informatiebeveiliging en privacy

Sample Heading

Projectleiding en -ondersteuning bij de implementatie van nieuwe technologieën

Sample Heading

Advies over dataverwerking met inachtneming van kennis omtrent informatiebeveiliging en privacy

Wijze
raad
is
halve
daad

Kennis en Kunde

Door een steeds grotere toename van digitalisering ontstaan er kansen in de markt. Kansen om zaken slimmer te regelen en slimmer aan te pakken. De overheid investeert in onderzoek zodat iedereen binnen de overheid de juiste kennis heeft van digitalisering.

Het blijkt echter niet altijd vanzelfsprekend dat lokale overheden ook daadwerkelijk de nieuwste kennis en kunde in huis hebben. Kennis over actuele thema’s als informatiebeveiliging, privacy of informatiearchitectuur is niet altijd up to date, wat een optimale benutting van deze kennis in de weg kan staan. De toenemende digitalisering vraagt daarnaast om een andere mindset van medewerkers. Meegaan in de nieuwste ontwikkelingen blijkt niet altijd gemakkelijk.

Daadkracht biedt gemeenten ondersteuning op dit gebied. Zo kunnen onze Daadkrachters helpen door ‘on-the-job’ de nieuwste kennis over te brengen naar de medewerkers van jouw organisatie. Zo zorg je dat je altijd de nieuwste kennis en kunde in huis hebt en je je organisatie een stap verder helpt binnen het kader van digitalisering. Daarnaast kan Daadkracht ondersteunen bij het doen van onderzoek, praktische implementaties van nieuwe kennis en geven we workshops en trainingen op dit gebied.

Nieuwe technologieën, data en ethiek

Door te blijven innoveren wil de Nederlandse overheid graag vooroplopen bij het gebruik van nieuwe digitale technieken. Tegelijkertijd gaan deze ontwikkelingen snel en kunnen ze grote gevolgen hebben voor inwoners en hun rechten. Ethische vraagstukken spelen een steeds grotere rol als het aankomt op innovaties en digitalisering.

Vragen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld: hoe moet je als lokale overheid omgaan met bepaalde data of hoe moet je deze data überhaupt gebruiken? Daarnaast is niet altijd duidelijk wat de nieuwste technologieën zijn in de markt of hoe je deze nieuwe technologieën in moet of kan zetten.

Daadkracht heeft veel kennis in huis omtrent nieuwe technologieën. Deze kennis zetten we in bij projectleiding of -ondersteuning. Daarnaast adviseren wij over het verwerken van data met het oog op informatiebeveiliging en privacy. Onze adviseurs zijn gecertificeerd op dit gebied. Tot slot bieden we de ondersteuning die nodig kan zijn bij het implementeren van nieuwe technologieën.

Daadkracht
helpt

Daadkracht ondersteunt lokale overheden bij vraagstukken over bedrijfsvoering, informatiehuishouding en dienstverlening. De adviseurs van Daadkracht zijn specialist in het optimaliseren van processen, het invoeren van zaakgericht werken, privacyvraagstukken, informatiearchitecturen en informatiebeveiliging.

Onze adviseurs

  • Bouwen dagelijks aan een nieuwe overheid
  • Zijn specialist op het gebied van de invoering van zaakgericht werken
  • Zijn gecertificeerd
  • Zijn leuke mensen om mee te werken

“Ik vond het altijd zeer prettig om te werken met jonge, maar vooral professionele kanjers.”

Mariette van der Heijden, gemeente Arnhem

Wat kunnen we
voor jou doen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Deze organisaties gingen je voor:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075T, 6546 BB Nijmegen