Toegankelijke en gebruikersvriendelijke overheidssites

Een goede
daad is goud
waard

Daadkracht helpt overheden bij het inrichten en verbeteren van hun online dienstverlening. Dit doen we met onderzoek, concrete oplossingen en ondersteuning bij de uitvoering.

Zo zorgen we ervoor dat de website van jouw organisatie toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk is en blijft. 

  • Verbetering van websites op basis van uit onderzoek verkregen feiten
  • Kwaliteitsbehoud en -verbetering van websites
  • Verbetering van dienstverlening

Geen woorden
maar daden

Wat kunnen we voor je doen?

Sample Heading

Verbetering van je website door topteksten of vernieuwing van de website

Sample Heading

Het uitvoeren van gebruikersonderzoek om je dienstverlening te verbeteren

Vernieuwing van de website

Daadkracht biedt graag een helpende hand bij het vernieuwen of opnieuw inrichten van de website van jouw organisatie. Op basis van gebruikersonderzoek zorgen we dat deze website toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk blijft. Zo weet je zeker dat je te allen tijde op de juiste manier inspeelt op de behoeften van de gebruiker. Zowel voor advies over de inrichting van websites, als de implementatie hiervan, ben je bij Daadkracht aan het juiste adres.

Daarnaast ondersteunen we bij het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving. Denk aan de Europese Verordening Single Digital Gateway (SDG) die gemeenten verplicht om een deel van hun producten en diensten aan te bieden op een Europees platform: Your Europe.

Hoe zorg je ervoor dat de hele organisatie achter je online strategie staat? Onze adviseurs hebben al vele managers en vakafdelingen overtuigd van het nut en de noodzaak van een toptakenwebsite.

Projectleider nodig?

Daadkracht heeft ervaren projectleiders die samen met jouw webteam een succes maken van de vernieuwing. We ondersteunen graag het hele project, maar ook voor deelprojecten zetten wij ons graag in.

Topteksten voor toptaken

Goede webteksten schrijven is een vak apart. Hoe weet je zeker dat je tekst duidelijk, taakgericht en vooral toegankelijk is? Zijn je teksten voor alle doelgroepen begrijpelijk en bereik je ook daadwerkelijk de juiste doelgroep?

Daadkracht biedt op verschillende manieren ondersteuning en advies bij het schrijven en redigeren van webteksten:

  • We nemen het schrijven en redigeren van de teksten volledig van je over
  • We bieden (tijdelijke) ondersteuning aan het webteam binnen de organisatie
  • We geven trainingen op het gebied van webteksten waarbij zowel theoretische als praktische onderwerpen worden besproken

Kwaliteit is voor ons belangrijk. Daarom voldoen onze teksten altijd aan toegankelijkheidseisen en taalniveau B1. Daarnaast worden vakafdelingen van de organisatie altijd nauw betrokken bij het schrijfproces om ervoor te zorgen dat de teksten vakinhoudelijk van goede kwaliteit zijn.

Gebruikersonderzoek

Heb jij inzicht in de gebruikers van je website? Weet je wie ze zijn en waar ze naar op zoek zijn? Als we de inwoner centraal willen stellen binnen de digitale dienstverlening, is het belangrijk inzicht te verkrijgen in de gebruikers, de toptaken en de toegankelijkheid van je website. Benieuwd op welke manier?

Lees meer

Met raad
en daad
bijstaan

“Ons webteam heeft
dankzij Bas een
enorme kwaliteitsimpuls gekregen”

Douwe van der Wal, gemeente Waadhoeke

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je weten op welke manier we jou en je organisatie verder kunnen helpen? Neem contact met ons op.

Contact

Deze organisaties gingen je voor:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075T, 6546 BB Nijmegen