Amstelveen en Aalsmeer – Zaak- en procesgericht werken

Kracht
voor de
overheid

Sander Wellinga

Mijn naam is Sander Wellinga en ik werk als adviseur voor Daadkracht. Op dit moment werk ik voor de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, waarbij ik me richt op het verbeteren van proces- en zaakgericht werken.

Gemeenten Amstelveen en Aalsmeer worden ondersteund door één ambtelijke organisatie; de AA-organisatie. Deze bijzondere vorm van samenwerking zorgt voor een interessante dynamiek. De gemeenten werken al jaren bijna volledig proces- en zaakgericht. Begin 2018 kwam ik binnen tijdens de implementatie van het nieuwe zaaksysteem. Ik heb de organisatie toen gelijk goed leren kennen. Ik ondersteunde bij de ontwikkeling van een breed scala aan nieuwe processen; van de buitendienst tot juridische zaken en van de subsidie-afdeling tot ervaringen op de prachtige begraafplaats Zorgvlied.

Ondanks het diverse takenpakket van gemeenten maak ik altijd gebruik van beschikbare standaarden en relevante wet- en regelgeving. Het is mijn taak als adviseur op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Gemeenten hoeven immers niet altijd zelf het wiel uit te vinden, maar kunnen leren van ervaringen van anderen.

Inmiddels ontwikkelen Amstelveen en Aalsmeer volop door. De AA-organisatie stelt zichzelf bijvoorbeeld tot doel om de nieuwe Europese regels omtrent toegankelijkheid aan te grijpen om hun digitale dienstverlening verder te verbeteren. In dat licht zijn we momenteel bezig met een groot project waarbij alle aanvraag pdf’s op de websites worden vervangen voor e-formulieren. Deze verandering brengt belangrijke verbeteringen met zich mee. In de eerste plaats kunnen onze klanten alle producten en diensten van de gemeente digitaal aanvragen. Daarnaast zijn we als organisatie in staat onze achterliggende processen veel meer digitaal en geautomatiseerd te ondersteunen. Een hele belangrijke stap in de goede richting!

“KENNIS IS MACHT,
KENNIS DELEN IS MACHTIGER.”

– Jack van der Goes, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075T, 6546 BB Nijmegen