Tobias – Talent bij Gemeente Hattem

Talent
aan het
woord

Tobias Overdijk

In het diepe, met je voeten in de spreekwoordelijke klei. Dat is de omschrijving van je begin als Talent. Als afgestudeerde ICT-econoom had ik nul werkervaring toen ik begon aan mijn opdracht als functioneel beheerder (wat ook een term was waar ik nog nooit van had gehoord). Binnen no-time leerde ik gelukkig de gemeente kennen, en al snel pak je een uitdagende rol. De gemeenten staan namelijk te springen om jonge mensen, en je merkt dat ze je snel waarderen om je energie en frisse blik.

Variatie

Als functioneel beheerder zorg ik ervoor dat het zaaksysteem aansluit bij de behoeftes van de gemeenten. Daarvoor communiceer ik veel met gebruikers en leveranciers en draai ik ook mee in verschillende projecten. Het leukste is dat het werk zo gevarieerd is: ik denk mee in projecten, handel meldingen af, ben soms technisch aan het knutselen, met altijd in het achterhoofd dat ik medewerkers van de gemeente ondersteun.

Kijkje in de keuken

Omdat je vaak bij een Daadkracht adviseur zit, krijg je ook meteen inzicht in het echte advieswerk. Als trainee kan je veel meekijken, op een natuurlijke wijze, omdat je nu eenmaal nog aan het leren bent. Zo ben je tegelijk zelf directe werkervaring aan het opdoen maar zie je ook meteen hoe een gemeente op een hoger niveau wordt aangestuurd.

Vrijdag = thuiskomen

Na 4 dagen werk in de gemeenten keren we elke vrijdag naar Nijmegen, waar we allerlei trainingen krijgen. Minstens net zo waardevol vind ik de mogelijkheid tot het delen van mijn ervaringen met zowel Talenten als adviseurs. Elke vrijdag spreek je af met je buddy (een adviseur), waar je zowel je successen als zorgen mee kan delen. Dit geeft een beetje het gevoel van thuiskomen, omdat je elke vrijdag in een prettige sfeer de week kan afsluiten.

“Voor elke verandering
in de wereld
is er kracht nodig.”

Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Ben jij een Talent?

Afgestudeerd en klaar voor een volgende uitdaging?

Solliciteer

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075T, 6546 BB Nijmegen