Vacature – Stagiair(e) Marketing en Communicatie

Heb jij
er de
kracht
voor?

Daadkrachter gezocht: stagiair(e) marketing en communicatie (32-40 uur)

Wij zoeken versterking! Ben jij onze nieuwe Daadkrachter?

Voor de versterking van ons team zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven (afstudeer of meeloop) stagiair(e) marketing en communicatie voor 32-40 uur per week. Je gaat aan de slag met een opdracht die wij samen met jou bepalen: Wil jij bijvoorbeeld onderzoeken hoe we onze online campagnes versterken met gebruik van data? Uitzoeken hoe we onze doelgroepen het best bereiken? Of lijkt het je leuk om een evenement te organiseren? Er is van alles mogelijk. Klinkt dat als een leuke uitdaging? Dan is deze vacature iets voor jou.  

Wie zijn wij?

Even terug in de tijd. 1999, het jaar waarin krachten worden gebundeld tot één belangrijke kracht: Daadkracht. Met de kennis van de digitale overheid en onze bestuurs- en bedrijfskundige achtergrond weet Daadkracht snel verschillende overheidsorganisaties te voorzien van een gezonde portie digitale daadkracht. Groeien en ontwikkelen blijken daarin belangrijke werkwoorden, want inmiddels werken er zo’n 50 Daadkrachters bij ons. Maar wie zijn wij dan precies als Daadkracht? Dat kan niemand je beter vertellen dan onze eigen mensen, dus we hebben even voor je rondgevraagd. Het resultaat? Daadkracht staat voor:

Schakel, jong, flexibiliteit, helpen,
1 team, kansen, leren,
persoonlijk, talent, vertrouwen,
groei, ontwikkeling.

Binnen de functie van “Stagiair(e) marketing en communicatie” ga jij je bezighouden met een vraagstuk die bij jou past. Deze kan bijvoorbeeld gericht zijn op het versterken van onze online communicatie met behulp van (data) onderzoek, het organiseren van een (online) evenement of onderzoeken hoe we het beste onze verschillende doelgroepen kunnen bereiken. Je gaat op onderzoek uit en stelt een plan op, maar daar blijft het niet bij. Je krijgt de vrijheid om zelf aan de slag te gaan met je plan.! Daarnaast ondersteun je verschillende collega’s en afdelingen met lopende projecten en werkzaamheden. We vinden het leuk als je zoveel mogelijk op kantoor bent, maar af en toe thuiswerken is ook een optie.  

Je bent een leergierig en enthousiast persoon, kan nauwkeurig en projectmatig werken, houdt het overzicht, weet prioriteiten te stellen en werkt zowel goed in een team als zelfstandig. Je onderhoudt contact met verschillende afdelingen binnen Daadkracht.  

 

WAT ZIJN DE WERKZAAMHEDEN? 

 • Communicatie – en marketing analyse en onderzoek 
 • Opstellen van een marketingplan 
 • Start maken in de uitvoering van het marketingplan
 • Ondersteunen in lopende marketingprojecten met betrekking tot online (SEO, SEA) en offline marketing (nieuwsbrieven, folders), bijvoorbeeld: Opmaak en ontwerp van content voor onze online en offline kanalen waaronder websites, social media, brochures, folders; 
 • Google Ads campagnes maken en opvolgen met Analytics 
 • Organiseren van (online) events 

WAT NEEM JE MEE? 

Om deze stage goed te kunnen uitoefenen is het belangrijk dat je beschikt over het volgende: 

 • HBO of WO werk- en denkniveau 
 • Opleidingen: Communicatie, Media/Informatie en Communicatie, Communicatie & Multimedia Design, Commerciële Economie, (online/business) Marketing. Andere opleidingsrichting? Laat ons maar zien waarom je de perfecte kandidaat bent! 
 • Je bent creatief en innovatief 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands 
 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid 
 • Je werkt doelgericht zowel zelfstandig als in teamverband 
 • Je bent ondernemend, resultaatgericht en stressbestendig 
 • Ervaring met, of in ieder geval affiniteit met (lokale) overheden 
 • Affiniteit met overige producten en diensten van Daadkracht 

 

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN? 

Wij bieden de mogelijkheid om op allerlei aspecten van marketing en communicatie ervaring op te doen binnen een dynamische en ambitieuze organisatie. We werken samen hard, maar er heerst een informele werksfeer met gezellige, behulpzame collega’s. We bieden goede begeleiding en veel ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Ook is er ruimte voor samen lunchen, uitjes en ontspanning. Niet onbelangrijk: Er staat een goed gevulde koelkast en fruitmand voor je klaar. Om een lekkere lunch hoef jij je dus nooit druk te maken! Start september 2022 – februari 2023, overleg mogelijk. Je krijgt een stagevergoeding van 400 euro per maand.  

SOLLICITEREN 

Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag je sollicitatiebrief en CV per mail via pz@daadkracht.nl. Heb je een vraag over deze vacature, neem dan contact op met Marlie Bos – van Haren. Bel naar 024 344 6288 of stuur een mailtje naar bovenstaand mailadres. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075T, 6546 BB Nijmegen