Simone – Talent bij gemeente Boxmeer

Talent
aan het
woord

Nadat ik afstudeerde als Bestuurskundige, kwam de bekende vraag: wat nu? Ik hou me graag bezig met maatschappelijke vraagstukken en wil graag een steentje bijdragen aan een betere overheid. Toch vond ik de naderende overgang naar het werkende leven ook een beetje spannend. Toen ik het kantoor bij Daadkracht binnenstapte was ik meteen enthousiast. De open sfeer sprak me aan en ik kreeg de kans om met andere starters een leertraject te doorlopen.

veranderingen

De enige constante, is verandering. Dat zie ik in mijn opdracht elke dag terug. Ik werk als programmaondersteuner voor het Programma Implementatie Omgevingswet vanuit de gemeente Boxmeer. Het bijzondere aan mijn werkplek is dat de gemeente Boxmeer in een herindelingstraject zit. Samen met de gemeenten Cuijk, Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert vormen zij per 1 januari 2022 de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Op diezelfde datum treedt (naar verwachting) de Omgevingswet in werking. Dit wordt een van de grootste wetswijzigingen sinds de invoering van de Grondwet genoemd. De Omgevingswet bundelt alle regels voor de fysieke leefomgeving. Ik werk vanuit de huidige gemeenten aan de implementatie van de Omgevingswet voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk en de gemeente Grave. Een complexe, maar hele interessante omgeving dus!

Het programma bereidt de gemeenten voor op inwerkingtreding van de Omgevingswet door middel van projecten op het gebied van Participatie, het Omgevingshuis, Proces en Opleiding en Informatievoorziening. Ik ondersteun daarbij de programmamanager en projectleiders en neem deel in projecten over bijvoorbeeld de opleiding van medewerkers.

ideale leeromgeving

Als Talent bij Daadkracht combineer ik werken en leren; een combinatie die me heel goed bevalt. Je doet vier dagen per week werkervaring op, waarbij collega’s vanuit Daadkracht er ook zijn om je te ondersteunen. Daarnaast doe je wekelijks kennis op over verschillende domeinen en ontwikkel je je professionele vaardigheden, waardoor je je blik verder verruimt. De vrijdagen met Daadkracht en je mede Talenten zijn een hele fijne afsluiting van de week. Dit maakt een traineeship bij Daadkracht voor mij de ideale start van mijn carrière!

“Voor elke verandering in de wereld is er kracht nodig.”

Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen