Crisisgame Informatiebeveiliging

Kennis
geeft
kracht

Heb jij er de kracht voor?

Halen we wél of niet zelfstandig systemen offline en wie beslist dat? Wat gaan we communiceren als de organisatie slachtoffer is van een hack? Dit zijn een aantal dilemma’s waar een organisatie die slachtoffer is geworden van een cyberaanval mee te maken heeft. Een cyberaanval kan leiden tot grote schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële schade en reputatieschade. Is jouw organisatie voorbereid op een (grootschalige) cybercrisis? Kom erachter met de leerzame, interactieve en laagdrempelige crisisgame van Daadkracht!  

De crisisgame is een serious game gericht op bewustwording informatiebeveiliging (crisisbeheersing). Als deelnemer kom je door middel van een simulatie in aanraking met een bedreigende situatie die in praktijk voor kan komen. In de game krijg je als deelnemer de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in de rollen van de betrokken functionarissen, de keuzes, dilemma’s en belangrijkste mogelijke sleutelbesluiten. Daarnaast volgt er uitwerking van bestaande processen en afspraken in de praktijk.  Dit vindt plaats in een zo realistisch mogelijke omgeving. 

Met behulp van een evaluatie(rapport) kan de organisatie vervolgens aan de slag met de opgehaalde leermomenten en inzichten.  

 Leerdoelen:

 • Deelnemers hebben inzicht in rollen en taken van functionarissen betrokken bij een cybercrisis.
 • Deelnemers hebben inzicht in het speelveld en de rollen en taak van partners.
 • Deelnemers hebben inzicht in acties en maatregelen die voorkomen bij een mogelijke cybercrisis.
 • Deelnemers doen ervaring op met belangrijke sleutelbesluiten.
 • Deelnemers doen ervaring op met de wijze van alarmering (escalatie) en opschaling.
 • Concrete ervaringen omzetten naar aanbevelingen die de preventie en respons bij een cybercrises verbeteren. 

De game is het hele jaar aan te vragen via ons contactformulier en vraagt de volgende tijdsinvestering:

 • Week 1-4. Voorbereidingsfase. In de voorbereidingsfase van de game stelt de projectleider van Daadkracht samen met de organisatie een projectteam samen om benodigde informatie uit de organisatie op te halen. Op basis van een draaiboek op maat bereidt Daadkracht de game voor. 
 • Week 5. Spelen van de game. De tweede fase is het spelen van de game op locatie. Op de dag van de crisisgame vervult Daadkracht de rol van spelleider in samenwerking met een procesondersteuner om het team te begeleiden en te observeren. 
 • Week 6. Evaluatiefase. De laatste fase is de oplevering van het evaluatierapport. Hiermee kan de organisatie vervolgens aan de slag met de opgehaalde leermomenten en inzichten. 

Geïnteresseerd in deze training? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in en ontdek de mogelijkheden van de crisisgame binnen jouw organisatie.

Schrijf je in:

Neem contact op

In het kort

Data & tijden
Locatie: incompany/ op gewenste locatie.

Geïnteresseerd in een kennismakingsgesprek? Vul dan onderstaand contactformulier in. Geef in het contactformulier aan dat je interesse hebt in de crisisgame. Specificeer daarnaast vanuit welke organisatie je wilt deelnemen en wie er vanuit jouw organisatie verder zullen aansluiten, dan nodigen we die personen ook graag uit om samen de mogelijkheden te bespreken.

Plan een kennismakingsgesprek in

Doelgroep(en)
De crisisgame richt zich op de crisisbeheersing binnen verschillende teams:

 • ICT-crisisteam.
 • Bedrijfscontinuïteit crisisteam.
 • Een gecombineerd crisisteam.

De volgende rollen zijn mogelijk aanwezig Bij mogelijke deelnemers kan je denken aan: Informatiemanagers/-adviseurs, Teamleider(s), manager bedrijfsvoering, CISO, Burgermeester/gemeentesecretaris, Informatiebeveiligingsadviseur of (ICT) Crisismanager.

Tijdsbesteding
De doorlooptijd van de crisisgame is zes weken inclusief voorbereiding en evaluatie. De game zelf duurt 3-4 uur.

Kosten
U kunt een offerte aanvragen via het contactformulier.

Afronding
Certificaat ter bewijs van deelname.

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen