Gebruikersvriendelijke overheidssites

Een goede
daad is goud
waard

Een verhuizing doorgeven, belastingaangifte doen, trouwen, of een nieuw paspoort aanvragen voor een mooie reis? We regelen het steeds vaker digitaal. Dit vraagt overheidsorganisaties om hun digitale dienstverlening toegankelijk te maken voor íedereen. Informatie en diensten op jouw website(s), intranet of participatieplatform moet duidelijk zijn.  Allerlei wet- en regelgeving stellen kaders en eisen aan de informatie die overheden beschikbaar stellen. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheidswet en Single Digital Gateway (SDG).

Daadkracht helpt overheidsorganisaties bij het inrichten en verbeteren van hun digitale dienstverlening. Dit doen we met onderzoek, concrete oplossingen en ondersteuning bij de uitvoering. Zo zorgen we ervoor dat de website van jouw organisatie toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk is en blijft.

Geen woorden
maar daden

Wat kunnen we voor je doen?

Sample Heading

Onderzoek
We brengen in kaart hoe digitaal toegankelijk jouw website is. Dit kan eventueel ter voorbereiding van een toegankelijkheidsaudit.

Sample Heading

Webredactie
Onze webredacteuren schrijven en/of redigeren jouw webteksten zodat deze voldoen aan de toegankelijkheidseisen.

Sample Heading

Advies
We adviseren over hoe je jouw website digitaal toegankelijk maakt aan de hand van een nulmeting, en uitvoerbaar plan van aanpak met praktische handvatten.

Sample Heading

Projectleiding
Onze ervaren projectleiders begeleiden het gehele traject naar een toegankelijke website.

Sample Heading

Trainingen
Leer alles over bijvoorbeeld toegankelijke PDF’s of Siteimprove. Onze bevlogen trainers ontwikkelen ook trainingen op maat over een onderwerp waar jouw organisatie meer over wil leren.

ONDERZOEK EN ADVIES

Daadkracht biedt graag een helpende hand bij het vernieuwen of opnieuw inrichten van de website van jouw organisatie. Op basis van gebruikersonderzoek, klantreizen en/of statistisch onderzoek zorgen we dat deze website toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk blijft. Zo weet je zeker dat je te allen tijde op de juiste manier inspeelt op de behoeften van de gebruiker. Zowel voor advies over de inrichting van websites, als de implementatie hiervan, ben je bij Daadkracht aan het juiste adres. Hoe zorg je ervoor dat de hele organisatie achter je online strategie staat? Onze adviseurs hebben al vele managers en vakafdelingen overtuigd van het nut en de noodzaak van een toptakenwebsite.

Daarnaast ondersteunen we bij het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving. Denk aan het Besluit Digitale Toegankelijkheid (BDTO) of de Europese Verordening Single Digital Gateway (SDG).

 

Projectleiding

Daadkracht heeft ervaren projectleiders die samen met jouw webteam een succes maken van de vernieuwing. Denk bijvoorbeeld aan de aanbesteding van een nieuwe website, het toegankelijk maken van je website of het implementeren van online formulieren. We ondersteunen graag het hele project, maar ook voor deelprojecten zetten wij ons in.

Topteksten voor toptaken

Goede webteksten schrijven is een vak apart. Hoe weet je zeker dat je tekst duidelijk, taakgericht en vooral toegankelijk is? Zijn je teksten voor alle doelgroepen begrijpelijk en bereik je ook daadwerkelijk de juiste doelgroep? Daadkracht kan het schrijven en redigeren van de teksten volledig overnemen, of (tijdelijk) het webteam ondersteunen.

Onze teksten voldoen altijd aan toegankelijkheidseisen en taalniveau B1. Daarnaast worden vakafdelingen van de organisatie altijd nauw betrokken bij het schrijfproces om ervoor te zorgen dat de teksten vakinhoudelijk van goede kwaliteit zijn.

Trainingen

Leer je liever hoe je het zelf kan doen? Ook dat kan! Onze adviseurs verzorgen trainingen op maat bij jou op locatie. Leer bijvoorbeeld alles over Siteimprove  of het toegankelijk maken van pdf-bestanden.

 

Digitale toegankelijkheid

Iedereen moet kunnen meedoen als het gaat om de digitale dienstverlening van de overheid. Dat is niet alleen onze overtuiging, maar is ook vastgelegd in het Besluit Digitale Toegankelijkheid. Zo’n 25 procent van de Nederlanders heeft een beperking of chronische ziekte en ervaart hierdoor digitale drempels. Die drempels willen we samen wegnemen.

Lees meer

Met raad
en daad
bijstaan

“VOOR ELKE VERANDERING IN DE WERELD IS ER KRACHT NODIG.”

Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Meer weten over de mogelijkheden?

Wil je weten op welke manier we jou en je organisatie verder kunnen helpen? Neem contact met ons op.

Contact

Deze organisaties gingen je voor:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen