Gebruikersvriendelijke overheidssites
Een goede
daad is goud
waard
Een verhuizing doorgeven, belastingaangifte doen, trouwen, of een nieuw paspoort aanvragen voor een mooie reis? We regelen het steeds vaker digitaal. Dit vraagt overheidsorganisaties om hun digitale dienstverlening toegankelijk te maken voor íedereen. Informatie en diensten op jouw website(s), intranet of participatieplatform moet duidelijk zijn. Allerlei wet- en regelgeving stellen kaders en eisen aan de informatie die overheden beschikbaar stellen. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheidswet en Single Digital Gateway (SDG).
Daadkracht helpt overheidsorganisaties bij het inrichten en verbeteren van hun digitale dienstverlening. Dit doen we met onderzoek, concrete oplossingen en ondersteuning bij de uitvoering. Zo zorgen we ervoor dat de website van jouw organisatie toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk is en blijft.
Geen woorden
maar daden
Wat kunnen we voor je doen?
ONDERZOEK
Daadkracht biedt graag een helpende hand bij het vernieuwen of opnieuw inrichten van de website van jouw organisatie. Op basis van gebruikersonderzoek, klantreizen en/of statistisch onderzoek zorgen we dat deze website toegankelijk, vindbaar en gebruiksvriendelijk blijft. Zo weet je zeker dat je te allen tijde op de juiste manier inspeelt op de behoeften van de gebruiker.
advies
Zowel voor advies over de inrichting van websites, als de implementatie hiervan, ben je bij Daadkracht aan het juiste adres. Hoe zorg je ervoor dat de hele organisatie achter je online strategie staat? Onze adviseurs hebben al vele managers en vakafdelingen overtuigd van het nut en de noodzaak van een toptakenwebsite. Wil je een quickscan van de website of aan de slag met het online landschap van de gemeente (hoe zorgen we dat de vele websites van de gemeente aan de wet voldoen en beheerd worden), onze adviseurs gaan graag met je aan de slag.
Daarnaast ondersteunen we bij het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving. Denk aan Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv), Single Digital Gateway (SDG) en de eisen op gebied van digitale toegankelijkheid (WCAG).
Topteksten voor toptaken
Goede webteksten schrijven is een vak apart. Hoe weet je zeker dat je tekst duidelijk, taakgericht en vooral toegankelijk is? Zijn je teksten voor alle doelgroepen begrijpelijk en bereik je ook daadwerkelijk de juiste doelgroep? Daadkracht kan het schrijven en redigeren van de teksten volledig overnemen, of (tijdelijk) het webteam ondersteunen.
Onze teksten voldoen altijd aan toegankelijkheidseisen en taalniveau B1. Daarnaast worden vakafdelingen van de organisatie altijd nauw betrokken bij het schrijfproces om ervoor te zorgen dat de teksten vakinhoudelijk van goede kwaliteit zijn.
Projectleiding
Daadkracht heeft ervaren projectleiders die samen met jouw webteam een succes maken vanvernieuwing en verbetering van de digitale dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan de aanbesteding van een nieuwe website, het toegankelijk maken van je website of het implementeren van online formulieren. We ondersteunen graag het hele project, maar ook voor deelprojecten zetten wij ons in.
Trainingen
Leer je liever hoe je het zelf kan doen? Ook dat kan! Onze adviseurs verzorgen trainingen op maat bij jou op locatie. Leer bijvoorbeeld alles over Siteimprove, het uitvoeren van een klantreis, het inrichten van het beheer of opstellen van een plan van aanpak om alle gemeentelijke websites te laten voldoen aan wet en gemeentelijke ambities.
Digitale toegankelijkheid
Iedereen moet kunnen meedoen als het gaat om de digitale dienstverlening van de overheid. Dat is niet alleen onze overtuiging, maar is ook vastgelegd in het Besluit Digitale Toegankelijkheid. Zo’n 25 procent van de Nederlanders heeft een beperking of chronische ziekte en ervaart hierdoor digitale drempels. Die drempels willen we samen wegnemen.
Met raad
en daad
bijstaan
“VOOR ELKE VERANDERING IN DE WERELD IS ER KRACHT NODIG.”
– Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht