Procesadvisering

Wijze raad
is halve
daad

Als ambtenaar herken je het vast: overheidsorganisaties staan bol van processen. Of het nu gaat om het leveren van een paspoort of het verstrekken van een vergunning. De definitie is simpel. ‘Een proces is een samenhangende keten van activiteiten dat begint met een duidelijke trigger, gevolgd door logisch geordende stappen die leiden tot een duidelijk resultaat.’ De praktijk blijkt weerbarstiger. Hoe dit kan? Hoe meer ingewikkelde processtappen, hoe groter de kans dat er inefficiëntie in het proces sluipt. De overheid moet daarnaast haar processen continu afstemmen op vernieuwingen in wet- en regelgeving. Denk aan de Wet open overheid (Woo), Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (Wmebv) en de Omgevingswet.

Daadkracht biedt een breed dienstverleningsaanbod rondom procesadvisering.

Samen met haar klanten brengt Daadkracht de processen in beeld volgens de modelleerconventie BPMN 2.0. en creëert zo inzicht door overzicht. Met het in beeld brengen van een proces zie je uit welke stappen dit precies bestaat, welke rollen en verantwoordelijkheden hierbij horen, of er verbeterslagen te maken zijn en welke impact wijzigingen in wet- en regelgeving met zich meebrengen. Naast concrete adviezen voor verbeteringen zorgen we óók voor de implementatie ervan. Vanuit het LEAN-gedachtegoed bekijken we samen welke waarde elke stap oplevert, en hoe jouw organisatie deze waarde kan vergroten. Wat Daadkracht volgens ons uniek maakt is de kruisbestuiving tussen verschillende kennisgebieden. In verbetertrajecten maken we continu gebruik van onze expertise met relevante onderdelen van informatiebeheer en -beveiliging en privacy.

Waar kunnen we je bij helpen?

Sample Heading

Procesadvisering bij het in beeld brengen, actualiseren en verbeteren van jouw processen.

Sample Heading

Verzorgen van procesworkshops en kennissessies op maat. Bij procesworkshops brengen wij jullie processen in beeld. Kennissessies stemmen we af op de behoefte van jouw organisatie. Verdiep je bijvoorbeeld in procesgericht werken of leer van onze adviseurs hoe je zelf processen uitvraagt en modelleert.  

Kracht
is niets
anders
dan
evenwicht

“Voor elke verandering in de wereld is er kracht nodig.”

Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Heb jij
er de
kracht
voor?

Waarom Daadkracht?

  • Daadkracht heeft jarenlange praktijkervaring bij overheidsorganisaties.
  • Onze adviseurs zijn multidisciplinair opgeleid aan de Daadkracht Academie.
  • We kijken met een frisse blik naar jouw processen.

Wat kunnen we
voor jou doen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Onze adviseurs staan voor je klaar. Laat een berichtje achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Deze organisaties gingen je voor:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen