Informatieveiligheid en Identiteit

Een goede
daad is
goud waard

De wereld digitaliseert en de overheid digitaliseert mee. Meer en meer verplaatsen we ons richting het web. Naast de vele voordelen die deze digitalisering met zich meebrengt, ontstaan er ook nieuwe vraagstukken en knelpunten op dit gebied. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je als organisatie zorgvuldig omgaat met persoonlijke gegevens? Hoe worden deze gegevens beschermd en wat is daarvoor nodig?

Ook het ontstaan van de digitale identiteit is een belangrijke stap geweest in de digitalisering van de overheid. Een online plek waar inwoners al hun zaken zelf kunnen regelen maakt de dienstverlening van overheden beter en efficiënter. Tegelijkertijd rijst de vraag op welke manier we digitale inlogmiddelen als DigiD veilig houden en welke innovaties nodig zijn om er te allen tijde voor te zorgen dat deze inlogmiddelen veilig zijn en blijven.

Wat kunnen we voor je doen?

Sample Heading

Ondersteuning en begeleiding bij de implementatie van beleid op gebied van informatieveiligheid

Sample Heading

Ontzorgen bij de verantwoording omtrent informatiebeveiliging en het opstellen van verbeterpunten op dit gebied

Sample Heading

Advies en kennis over verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen voor veilige authenticatie

Sample Heading

Vertaling van ontwikkelingen op het gebied van digitale inlogmiddelen naar praktische implementatie

Informatiebeveiliging

Een goede informatiebeveiliging begint bij bewustwording van risico’s die de organisatie loopt op het gebied van informatiebeveiliging aan de ene kant, en de individuele bijdrage van medewerkers hieraan aan de andere kant. Daadkracht ondersteunt organisaties hierin en voorziet ze van handvatten om beleid op het gebied van informatieveiligheid te construeren of te optimaliseren en beheersmaatregelen te optimaliseren. Het is ons doel om grip te krijgen op de eigen informatievoorziening van organisaties. Daarbij maken we gebruik van de BIO.

Tevens zijn wij expert in het ontzorgen van gemeenten bij de verantwoording door middel van de ENSIA en het opstellen van verbeterpunten.

Identiteit

De online identiteit voor inwoners van Nederland krijgt een steeds grotere rol. Mogelijkheden voor dienstverlening via het internet groeien: het gemak van gemeenten en inwoners groeit daarmee ook. Daarbij is een betrouwbaar inlogmiddel belangrijk. Daadkracht biedt de helpende hand voor organisaties en geeft inzicht in de verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen die er zijn voor veilige authenticatie.

Er zijn verschillende ontwikkelingen op het gebied van digitale inlogmiddelen die relevant zijn voor de Nederlandse gemeenten, zoals eIDAS en Idensys. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en bieden handvatten voor slim gebruik van deze inlogmiddelen en bovendien een goede aansluiting op de gemeentelijke processen.

Daadkracht helpt

Daadkracht ondersteunt lokale overheden bij vraagstukken over bedrijfsvoering, informatiehuishouding en dienstverlening. De adviseurs van Daadkracht zijn specialist in het optimaliseren van processen, het invoeren van zaakgericht werken, privacyvraagstukken, informatiearchitecturen en informatiebeveiliging.

Onze adviseurs

  • Bouwen dagelijks aan een nieuwe overheid
  • Zijn specialist op het gebied van de invoering van zaakgericht werken
  • Zijn gecertificeerd
  • Zijn leuke mensen om mee samen te werken

“DE AMBITIEUZE NAAM
DAADKRACHT WORDT OOK
WERKELIJK IN DE PRAKTIJK WAARGEMAAKT.”

– Luuk Vos, gemeente Woudenberg

Wat kunnen we
voor jou doen?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact

Deze organisaties gingen je voor:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen