Het laatste nieuws

Tweedejaars Talenten delen hun nieuwsgierigheid en kennis over de omgevingswet en VTH-software

VTH-software en Common Ground  

Een team tweedejaars Talenten is in Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) software gedoken. Dit zijn applicaties die gemeenten ondersteunen bij het behandelen van bijvoorbeeld vergunningaanvragen en toezicht. Er zijn op dit moment twee grote ontwikkelingen bij gemeenten waar softwareleveranciers van VTH-software rekening mee moeten houden in het ontwikkelen van hun applicaties:

  1. De omgevingswet: Wanneer de omgevingswet in werking treedt, dienen gemeenten hun VTH-software aan te laten aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Dit is het digitale loket waar initiatiefnemers, overheden en belanghebbenden inzage krijgen in wat toegestaan is in de fysieke leefomgeving. Door VTH-software hieraan te koppelen, ontvangt een gemeente meldingen en aanvragen vanuit het DSO.
  2. Common Ground: Er is bij gemeenten behoefte aan een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor het uitwisselen van gegevens. Common Ground schrijft realisatieprincipes voor om een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening te stimuleren, door op een andere manier om te gaan met gegevens.

Het onderzoeksteam heeft uitgezocht hoe leveranciers de Common Ground principes meenemen in de ontwikkeling van hun VTH-software. Anders gezegd: Grijpen softwareontwikkelaars de kans om de twee grote ontwikkelingen binnen gemeenteland tegelijk te implementeren in hun nieuwe software? De resultaten lees je in dit tweede paper.  Wanneer je het formulier onderaan deze pagina invult, ontvang je de paper in je mailbox.

Waar vertel jij met trots over op een verjaardagsfeestje?

Dit paper is het resultaat van een vraag die we de Talenten voorlegden: Waar vertel jij met trots over op een verjaardagsfeestje? De Talenten kregen een aantal maanden tijd om een informatiemanagement vraagstuk tot op de bodem uit te zoeken. Sterker nog, in teams streden de Talenten om de eervolle titel ‘beste talentpaper van het jaar’. Het resultaat? Twee teams die elkaar proberen te overtreffen met overtuigende elevator pitches, kritische vragen, constructieve feedback en ijzersterke onderzoekpapers. Daadkracht beloont creativiteit en hard werken. Daarom publiceren we de papers op onze website.

Via onderstaand formulier kun je de Talent Paper aanvragen. Je ontvangt een e-mail met daarin het PDF-bestand.

 

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen