Het laatste nieuws

Daadkracht verzorgt Gemeenteblad Rotterdam

Daadkracht Bekendmaken verzorgt met ingang van 2020 de elektronische publicaties van en voor de gemeente Rotterdam. Daarnaast ondersteunt Daadkracht de gemeente bij de implementatie van de Wet elektronische publicaties (Wep). Onlangs is de samenwerking tussen beide partijen formeel beklonken.

Korte lijnen

De gemeente Rotterdam is blij met de samenwerking: “Vanaf 1 januari 2020 is de gemeente Rotterdam een samenwerking aangegaan met Daadkracht voor het publiceren van onze regelingen via DROP. De samenwerking verloopt zeer prettig, het aanleveren gaat soepel en de communicatie is prima, mede door de zeer korte lijnen die we met elkaar afgesproken hebben. Daadkracht gaat ons ook ondersteunen bij het verder invoeren van de Wet elektronische publicaties (Wep), die ingaat op 1 juli 2021”, laat Debbie van Ronkel, strategisch adviseur bestuurs- en concernondersteuning bij gemeente Rotterdam, weten.

Mouwen opstropen

“We werken al jaren voor Amsterdam, maar dat nu ook Rotterdam ons in de arm neemt is natuurlijk fantastisch. We hebben de capaciteit om zowel grote als kleine klanten op maat te bedienen’’ aldus Denise Jans-Wassink, operationeel manager Daadkracht Bekendmaken. “Als je Rotterdam zegt, zeg je: ‘mouwen opstropen, aanpakken, daadkrachtig’. De gemeente past dan ook bij ons als organisatie’’, vult directeur-oprichter Bart-Jan Flos aan. Daadkracht Bekendmaken adviseert en ondersteunt overheden bij het rechtsgeldig elektronisch bekendmaken.

Van links naar rechts: Denise Jans-Wassink van Daadkracht, Debbie van Ronkel van gemeente Rotterdam, Roelien van Stenis-Van Heukelom van gemeente Rotterdam en Bart-Jan Flos van Daadkracht houden chocolade tabletten vast.
vlnr: Denise Jans-Wassink, Debbie van Ronkel, Roelien van Stenis-van Heukelum en Bart-Jan Flos.

Implementatie Wep

Vanaf 1 juli 2021 zijn gemeenten, provincies, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen verplicht om alle wettelijk voorgeschreven bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen te publiceren in een elektronisch publicatieblad. De Wep heeft in potentie een grote impact op de interne organisatie. Daadkracht helpt, als marktleider elektronisch publiceren, overheden met de implementatie van de Wep op basis van een vaste, bewezen aanpak.

Foto’s: Peter Magnee

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen