Het laatste nieuws

Digitale training in DROP: klantverhaal Den Helder

Het coronavirus beheerst nog altijd ons leven. Dat betekent dat we nog niet terug kunnen naar het oude ‘normaal’. Voor veel Daadkrachters geldt dat ze volledig thuiswerken. Ook bij veel gemeenten is dat de norm. Normaliter komen onze adviseurs regelmatig bij klanten over de vloer. Bijvoorbeeld om trainingen te geven. Vanwege corona doen we dat nu veelal digitaal. Adviseur Tamara Swint van Daadkracht Bekendmaken gaf onlangs een online training werken in DROP aan de gemeente Den Helder. Een juridisch medewerker volgde deze training en deelt haar ervaringen.

Positieve ervaringen

Zij volgde de training omdat zij in haar functie onder meer verantwoordelijk is voor het publiceren van gemeentelijke regelgeving. Om dit rechtsgeldig en juist te kunnen doen, moet ze in DROP werken, een applicatie van KOOP. “Mijn collega had al positieve ervaringen met jullie. Dus het werd mij aangeraden deze training te volgen om snel up to speed te raken.”

Op maat

Hoewel de training normaal gesproken ‘live’ zou plaatsvinden, zijn deze nu veelal online. Dat deed volgens de juridisch medewerker niks af aan de kwaliteit of kennisoverdracht. “Ik vond dat de training goed verliep. Ik kon goed zien wat Tamara deed omdat ze haar scherm deelde. Ik wist nog niks van het systeem af en de training was echt op maat gemaakt voor mij. Ik kreeg eerst wat achtergrondinformatie voordat we aan de slag gingen met de praktijk. Tussendoor en na afloop kreeg ik de kans om vragen te stellen en die werden goed beantwoord.”

Tips

Zij geeft aan dat ze genoeg informatie heeft om zelf aan de slag te gaan met het publiceren in DROP. “Tijdens de training kreeg ik te zien welke problemen veel voorkomen in het systeem. Dit stond ook in de presentatie. Daarnaast kreeg ik nog tips mee die niet in de algemene handleidingen van KOOP staan. Met een oefenaccount kon ik vervolgens zelf aan de slag. Ik raad de training zeker aan!” Tamara vult hierop aan: “door alle corona maatregelen zijn er alleen digitale trainingen mogelijk. Erg jammer dat ik niet in persoon naar organisaties toe kan, maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan de nieuwe manier van trainen. Ook op deze manier is het heel leuk om training te geven en mensen te kunnen helpen!”

Ook ondersteuning nodig?

Het werken in DROP is voor veel organisaties geen dagelijkse bezigheid. Het kan daardoor een tijdrovende en lastige klus zijn om hier handigheid in te krijgen. Daadkracht kan helpen met beheerwerkzaamheden in DROP en trainingen op maat. Neem contact op via 024-3446288 of info@daadkracht.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen