Het laatste nieuws

Gemeenten Haarlem en Zandvoort werken samen met Daadkracht

Daadkracht Bekendmaken werkt met ingang van mei samen met de gemeenten Haarlem en Zandvoort. De organisatie verzorgt voor Haarlem en Zandvoort de beheerwerkzaamheden voor verordeningen, beleidsregels, verkeersbesluiten en publicaties rondom ruimtelijke plannen. “We hebben de gemeente Zandvoort in het verleden al mogen ondersteunen. Natuurlijk zijn we heel erg blij dat we nu ook voor gemeente Haarlem aan de slag kunnen”, geeft Denise Jans-Wassink, operationeel manager bij Daadkracht Bekendmaken als reactie op de samenwerking.

Corona

Niet geheel onbelangrijk,  is dat de samenwerking tussen Daadkracht en de twee gemeenten tot stand is gekomen midden in de coronacrisis. “In verband met corona uitdagingen, is het een bijzondere periode om te starten met onze werkzaamheden voor nieuwe klanten. Normaal nemen we uitgebreid de tijd om diverse startbijeenkomsten op locatie te organiseren, zodat alle medewerkers op de hoogte zijn van de nieuwe afspraken”, vertelt Denise.

Afspraken op locatie zijn echter niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. “Via de digitale weg hebben we diverse keren uitgebreid overleg gehad met onze contactpersonen. Op basis daarvan hebben we een volledige, eenvoudige en persoonlijke handleiding geschreven voor alle medewerkers van de gemeenten. Hiermee informeren we de organisaties over het publicatieproces. Met succes! De eerste week verliep vlot en nu, een maand later, weten alle collega’s van de gemeenten ons te vinden als het nodig is”, sluit ze af.

 

 

Elektronisch publiceren

Gemeenten zijn volgens de Wet elektronische publicaties (Wep), die ingaat op 1 juli 2021, verplicht om alle wettelijk voorgeschreven bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen te publiceren op officiëlebekendmakingen.nl. Dit publiceren is ingewikkeld en tijdrovend, ook volgens de huidige wet- en regelgeving. Onjuist publiceren van bekendmakingen kan tot gevolg hebben dat regelingen niet in werking treden. Veel gemeenten kiezen er dan ook voor om deze werkzaamheden uit te besteden aan Daadkracht Bekendmaken. Daadkracht is marktleider in elektronisch publiceren. Zo was de organisatie in 2019 verantwoordelijk voor ruim 55.000 publicaties.

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen