Het laatste nieuws

Het succes van Open Formulieren

‘Dit project is uniek omdat het een samenwerking is tussen veel gemeenten’. Daadkrachter Bas van Rens vertelt met trots over het project Open Formulieren, waar hij via Dimpact als projectleider bij betrokken was. Het resultaat? Een open source oplossing voor e-formulieren die voor alle gemeenten beschikbaar is.

Veel gemeenten hadden een formuliermodule die binnenkort niet meer ondersteund wordt. Ze moesten op zoek naar iets nieuws en besloten hun krachten te bundelen. ‘Wat je vaak ziet is dat gemeenten dit voor zichzelf doen. Nu hebben we met 15 gemeenten samen software ontwikkeld en een leverancier gekozen om de software te bouwen. Dat is best wel uniek’, aldus Bas. ‘Een project van dit formaat bij één organisatie zou al een enorme opgave staan, laat staan bij 15 organisaties’. Tegelijk is dat ook weer erg handig, elke organisatie levert enkele specialisten aan en samen heb je dan alle benodigde mensen aan tafel.

En het is geslaagd, want de Open Formulieren software biedt veel voordelen en nieuwe mogelijkheden. De software is volledig gebouwd in lijn met de moderne common ground principes en volledig open source. Zeer handig, zeker nu de eerste organisaties gaan doorontwikkelen. Ze zijn namelijk minder afhankelijk van één leverancier.

Uiteraard denkt Daadkracht graag mee in de toepassing van Open Formulieren. We helpen gemeenten met het implementeren van de software en het bouwen van formulieren. Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen