Het laatste nieuws

Katwijk gaat samenwerking aan met Daadkracht

Katwijk is de tweede grootste badplaats van Nederland, na Den Haag. De Zuid-Hollandse gemeente begon onlangs een samenwerking met Daadkracht Bekendmaken voor het publiceren van haar regelgeving. Een medewerker van Katwijk deelt de ervaringen met deze nieuwe samenwerking. “Daadkracht denkt mee en controleert of de publicaties kloppen, ook juridisch. Dat is ontzettend fijn.” 

timing

Katwijk was in het verleden al eens in contact gekomen met Daadkracht. “Op dat moment kwam het bij ons niet goed uit om in gesprek te gaan. Onze publicaties werden al verzorgd, dat hadden we uit handen gegeven.” Toen later de timing meer geschikt was zijn beide partijen alsnog gaan praten. “Uit die gesprekken kwam naar voren dat Daadkracht een aantal dingen kon bieden waar wij behoefte aan hadden. Dat sprak mij en mijn collega’s aan.” 

Juridisch juist 

Hoe staat het met de verwachtingen over de samenwerking? Worden die waargemaakt? “Ik houd mij zelf niet bezig met het publiceren van de regelgeving. Ik ben echter wel het eerste aanspreekpunt voor Daadkracht bij juridische vragen of ondersteuning. Het is heel fijn dat de beheerders met ons meedenken en -kijken naar de publicaties en of deze wel kloppen. Daadkracht heeft ook nauw contact met KOOP (Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties) en jullie weten hoe een publicatie er juridisch juist uit hoort te zien. Daarnaast lopen jullie na of de stukken uit onze raadsvergaderingen rechtsgeldig gepubliceerd zijn.” 

Extra service 

Tot nu toe verloopt het contact met de medewerkers van Daadkracht goed en prettig. “We zijn tevreden over de samenwerking en zouden jullie aanbevelen bij collega gemeenten. Over de vorige partij waren we ook tevreden, maar Daadkracht biedt net wat extra service waar wij op dit moment behoefte aan hebben.”  

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen