Maastricht en Nijmegen. Het is nogal eens een discussie welk van deze steden nu de oudste stad van Nederland is. Maar bij de samenwerking tussen Daadkracht, gevestigd in Nijmegen, en de gemeente Maastricht kijken beide partijen niet naar het verleden maar naar de toekomst. Dat doet Daadkracht al jaren, door overheden te helpen met digitalisering. Sinds 1 oktober ondersteunt Daadkracht Bekendmaken ook de gemeente Maastricht hierbij, door de regelgeving van Maastricht elektronisch bekend te maken in het Gemeenteblad.
Perfect
De gemeente Maastricht is erg positief over de samenwerking “Vanaf 1 oktober 2020 is Daadkracht onze íntermediair geworden voor DROP! Na twee maanden kunnen wij aangeven dat de samenwerking perfect is. Daadkracht is snel, efficiënt en publiceert met oog voor detail onze regelgeving, zodat deze voor onze inwoners en voor ons daadwerkelijk rechtens geldend is en wij elkaar daarop kunnen aanspreken”, vertelt Marij Frissen, teammanager Documentservices bij de gemeente Maastricht.
Vertrouwen
Het publiceren van wettelijk voorgeschreven bekendmakingen draagt bij aan de informatievoorziening van inwoners. Indien de publicatie niet op de juiste wijze gebeurt, treedt de regelgeving niet in werking. “Wij zijn blij om het vertrouwen te krijgen van deze mooie 100.000+ gemeente. We hebben al veel ervaring in het zuiden, zeker ook met Maastricht. We kennen elkaar langer omdat we regelmatig trainingen hebben gegeven. Trots dat deze mooie gemeente nu ook beheerklant is bij Daadkracht”, geeft directeur/oprichter Bart-Jan Flos aan.