Het laatste nieuws

Samenwerking gemeente Uden en Daadkracht

Met ingang van januari helpt Daadkracht de gemeente Uden met het elektronisch publiceren van bekendmakingen. Met de handdruk van burgemeester Hellegers is de samenwerking dinsdag 14 januari beklonken op het gemeentehuis. De Brabantse gemeente is hiermee één van de ruim 270 overheden die al eerder kozen voor de expertise, hulp en zekerheid van Daadkracht.

Thuiswedstrijd

Voor directeur-oprichter Bart-Jan Flos is de samenwerking tussen Uden en Daadkracht extra belangrijk. Deze Brabantse gemeente heeft een speciaal plekje in zijn hart. Flos is vijftien jaar geleden in Uden gaan wonen en er al jarenlang maatschappelijk actief, o.a. als secretaris van Hockey Club Uden en als buurtbemiddelaar. “Het is voor mij heel bijzonder dat de gemeente waarin ik woon en ik maatschappelijk betrokken ben na een uitgebreid offertetraject voor Daadkracht heeft gekozen”, vertelt Bart-Jan Flos. Daadkracht werkt voor de grootste en kleinste gemeenten van Nederland, maar ook voor een groot deel van de Nederlandse provincies, waterschappen en gemeenschappelijke regelingen. Zo werkt de organisatie al jaren voor bijvoorbeeld de provincie Noord-Brabant en de gemeente Amsterdam. Nu maakt ook Uden de overstap. Vanuit de gemeente wordt uitgekeken naar de samenwerking. “Het aanleveren van officiële bekendmakingen bij Daadkracht is erg makkelijk en het proces bevat weinig stappen. Dit gaat veel tijd schelen. Daadkracht Bekendmaken scoorde in het offertetraject zowel op kwaliteit als op prijs beter dan de concurrentie”, aldus Claus van Heesch, afdelingshoofd Middelen van de gemeente Uden.

Burgemeester Hellegers bevestigt de samenwerking met Daadkracht

Elektronisch publiceren

Gemeenten zijn volgens de Wet elektronische publicaties (Wep) per 1 juli 2021 verplicht om alle wettelijk voorgeschreven bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen te publiceren op officiëlebekendmakingen.nl. Dit publiceren is ingewikkeld en tijdrovend. Onjuist publiceren van bekendmakingen kan echter tot gevolg hebben dat regelingen niet in werking treden. Veel gemeenten kiezen er dan ook voor om deze werkzaamheden uit te besteden aan Daadkracht Bekendmaken. Daadkracht is marktleider in elektronisch publiceren. Zo was de organisatie in 2019 verantwoordelijk voor ruim 55.000 publicaties.

Claus van Heesch en Bart-Jan Flos

Foto’s: Ad van de Graaf Fotografie

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen