Het laatste nieuws

Samenwerking tussen Daadkracht en BAR-organisatie van start

Daadkracht Bekendmaken heeft er een nieuwe samenwerkingspartner bij. Met ingang van juni verzorgt de organisatie de beheerwerkzaamheden in DROP voor de BAR-organisatie, de uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. “Bekendmaking van lokale regelgeving is juridisch essentieel om deze regelgeving daadwerkelijk in werking te laten treden. Dat is ingewikkeld en tijdrovend. Daarom maken we graag gebruik van de diensten van Daadkracht Bekendmaken B.V.”, aldus Mark Brandes, jurist bij de BAR-organisatie.

Eerdere samenwerking

Daadkracht heeft in het verleden de gemeente Barendrecht al mogen helpen. “Onze samenwerking gaat ver terug in de tijd. In 2011 hebben we de gemeente namelijk geholpen bij het online brengen van de gehele collectie geldende verordeningen op overheid.nl. We hebben toen papieren archieven doorgespit om bekendmakingen te achterhalen, PDF-documenten gedigitaliseerd en tenslotte ruim 100 verordeningen inclusief metadata in de (toen nog) CVDR ingevoerd”, vertelt Denise Jans-Wassink, operationeel manager bij Daadkracht Bekendmaken.

 

Verandering

Inmiddels is er een hoop veranderd in de wereld van publiceren en bekendmaken. “Bijzonder leuk om Barendrecht nu met alle publicaties in DROP te kunnen ondersteunen. En niet alleen de gemeente Barendrecht, ook de gemeenten Albrandswaard en Ridderkerk. We mogen voor de gehele BAR-organisatie aan de slag, dus daar zijn we natuurlijk erg blij mee”, zegt Denise. De heer Brandes sluit hierop aan: “Daadkracht werkt betrouwbaar, snel, efficiënt en publiceert met oog voor detail onze regelgeving, zodat deze voor onze inwoners en voor ons daadwerkelijk rechtens geldend is en wij elkaar daarop kunnen aanspreken. Transparant, tijdig en helder voor iedereen!”

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen