Het laatste nieuws

Talenten thuiswerk tips: hoe werk je op afstand door?

Daar was ineens (niet helemaal uit het niets maar zo voelde het wel) het coronavirus. Ik kan me herinneren dat de mensen om mij heen een luchtige kijk hierop hadden, want zo zijn wij nuchtere Nederlanders. Maar dit ongrijpbare virus zorgde voor veel veranderingen, zo werk ik al enkele weken fulltime thuis en vele anderen met mij. Hieronder vertel ik daar meer over.

Mijn naam is Kim van der Heide en ik werk op dit moment voor een opdracht in een projectteam bij de gemeente Helmond. Het thuiswerken was voor mij, het projectteam én voor mijn opdrachtgever wennen. Inmiddels zijn er duidelijk afspraken gemaakt over het werken vanuit huis, de communicatiemiddelen en de taken die eenieder oppakt. Zo heeft iedereen bij ons uiteindelijk zijn of haar draai gevonden. Graag deel ik met jullie drie tips die het thuiswerken voor mij efficiënt en zelfs leuk hebben gemaakt!

Productiviteit

Om productief en energiek te blijven heb ik samen met mijn partner een grabbelton samengesteld met briefjes, waarop korte sportoefeningen staan voor 30 seconden (denk aan planken, wall sit etc.). Ieder uur pakken wij hier een oefening uit. Dat doet wonderen voor je energielevel en concentratie!

Werk-privé balans

Start je dag op dezelfde manier als dat je naar werk zou gaan. Pak een kop koffie of thee voordat je aan je bureau gaat zitten, lunch op dezelfde tijd als normaal en eet deze op in een andere ruimte dan waar je werkt. En ruim aan het einde van de dag je bureau volledig op. Kortom: houd een vaste structuur aan, dit is goed voor je mentale gesteldheid.

Overleggen

Deze tijden vergen soms wat flexibiliteit qua werkzaamheden. Dan is het van belang om te blijven communiceren met je opdrachtgever, want er valt altijd iets te leren. Door te overleggen, doe je de juiste werkzaamheden op het juiste moment. Is het tijd voor de grote schoonmaak in je mappenstructuur of schieten er op andere domeinen in je organisatie handen tekort? Vraag het na bij je interne collega’s of opdrachtgever! Zo werk ik nu ook mee in een ander, maar zeer uitdagend project in de gemeente Helmond. Hier ontwikkel ik mezelf als aanstormend adviseur nog meer en leer ik ontzettend veel.

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen