Het laatste nieuws

Talenten thuiswerk tips: positieve invloed op de thuiswerksituatie

Het gebeurde misschien niet van de één op de andere dag maar toch; de intrede van het coronavirus heeft ons allemaal geraakt. Misschien heeft het niet direct op iedereen evenveel invloed gehad, maar uiteindelijk zitten we in hetzelfde schuitje; zoveel mogelijk thuiswerken.

Hoe het coronavirus invloed heeft gehad op mijn werksituatie is als volgt. Mijn naam is Kevin Kuster en ik ben Talent bij Daadkracht. Momenteel werk ik als projectcoördinator bij een opdracht bij Servicecentrum MER in Limburg. Waar ik eerst iedere dag met het openbaar vervoer van Arnhem naar Limburg reisde, zit ik nu vast op mijn thuiswerkplek. Iedere dag vanuit de trein naar de veranderende omgeving kijken, heeft plaatsgemaakt voor een ruimte waarin de muren iedere dag een beetje dichter naar mij toe kruipen. Aangezien in de komende periode de ideale situatie (waarin ik naar kantoor kan) niet terug gaat komen, heb ik een aantal manieren gevonden die het thuiswerken voor mij dragelijk en op momenten zelfs leuk maakt. Deze tips deel ik graag met jullie zodat we met z’n allen deze situatie doorkomen en het thuiswerk leuk kunnen maken!

Hieronder staan de drie tips die voor mij de thuiswerksituatie positief hebben beïnvloed.

Concentratie

Voor mij persoonlijk geldt dat de ochtenden het meest productieve moment van de dag zijn. Om toch zo effectief mogelijk te zijn voor mijn opdrachtgever heb ik voor mijzelf een structuur gehanteerd die hierbij helpt. Over deze tip wil ik van tevoren het volgende zeggen; onderken voor jezelf het dagdeel dat je het meest effectief bent! Probeer ervoor te zorgen dat je deze momenten niet volplant met afspraken, maar werk hierin juist zoveel mogelijk ander werk uit. Voor mij zorgt dit ervoor dat ik mijn dag effectief doorkom.

Onderscheid tussen werk en privé

In deze situatie betrapte ik mijzelf er in het begin op dat ik de ‘lichturen’ helemaal doorwerkte en pas stopte op het moment dat het eten niet langer kon wachten. Voor mij hielp het om een stok achter de deur te hebben om mijn laptop dicht te klappen en het bureau op te ruimen. Ik begon met het plannen van het sporten, het reizen naar mijn vriendin of een rondje lopen met mijn huisgenoten aan het eind van de middag. Dit zorgt er voor mij voor dat ik de scheiding tussen werk en privé beter weet te maken en het werk niet door blijft lopen.

Informeel contact met collega’s

Waar je op kantoor een gezellig praatje bij het koffiezetapparaat maakt en je ervoor zorgt dat je niet alleen over werk praat, maakt dit nu vaak plaats voor het direct ter zake komen. Om toch het informele contact met je collega’s te onderhouden, raad ik je aan om een afspraak te beginnen met een kort praatje met de webcam aan. Koester deze momenten! Ik hecht in ieder geval waarde aan dit soort gesprekken voordat we ter zake komen.

 

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen