Het laatste nieuws

Teambuilding en hockey

Hockey en Daadkracht. Het heeft op het eerste gezicht niet veel met elkaar te maken maar niets is minder waar. Daadkracht hecht veel waarde aan een gezonde levensstijl, met sport in het bijzonder. Niet voor niets sponsoren we verschillende hockeyteams. In gesprek met de trainers ontdekken we dat veel thema’s in het bedrijfsleven ook spelen in de sport. We praatten over de competitie én teambuilding met Nieke Laumans en Joost Cornet, trainers van Dames 1 en Heren 1 van Hockeyclub Delta Venlo. 

Nieke heeft grootse plannen met haar team: ‘We hebben dit seizoen de ambitie om kampioen te worden en te promoveren naar de overgangsklasse.’ Die ambitie blijkt realistisch. Het team staat namelijk slechts 2 punten achter op de nummer 1. Voor Heren 1 was het begin wat moeizaam. ‘Inmiddels gaat het beter en zijn we meer aan het winnen’, vertelt Joost. 

En winnen doe je niet alleen, maar als team. Teambuilding is daarom een thema dat voor zowel Daadkracht als voor de hockeyteams heel waardevol is. Van etentjes tot dierentuinbezoekjes, interne nieuwsbrieven en een weekendje weg: Daadkracht investeert actief in de onderlinge binding tussen collega’s. We zijn benieuwd wat de hockeyteams doen aan teambuilding! 

‘Door goed samen te werken ontwikkel je talent’ 

‘Wij doen veel diverse activiteiten. Denk aan teamweekenden, of het jaarlijkse toeptoernooi en beerpongcompetitie’, zegt Joost. Maar daar blijft het niet bij. ‘Ook de trainingen zijn van belang. Zoals je traint speel je ook in de wedstrijden. We hebben om de twee weken een specialistische training, die dan bijvoorbeeld speciaal voor de aanvallers is, of om strafcorners te oefenen.’ Deze trainingen leggen extra focus op de onderlinge samenwerking.  

Nieke sluit zich hierbij aan: ‘We hebben bepaalde trainingen waar teambuilding echt het thema is. Dit doen we door middel van spelvormen en ook door fysieke activiteiten.’ Daarnaast noemt Nieke het belang van gesprekken. Zo werkt het team met een buddysysteem, waarbij twee gekoppelde spelers extra op elkaar letten en bij elkaar terechtkunnen als dit nodig is. De staf let zelf ook op het welzijn van de spelers. ‘Wanneer wij zelf denken dat een speelster niet helemaal happy is dan geven we hier aandacht aan door middel van een persoonlijk gesprekje. De groep is er natuurlijk ook voor elkaar’.  

‘De kracht van een team is de saamhorigheid in goede en minder goede momenten’ 

Nieke en Joost zijn het volledig met elkaar eens als het gaat over de vraag: Wat is belangrijker, goed samenwerken of talent? ‘Door goed samen te werken ontwikkel je talent’, meent Joost. Nieke vult aan: ‘Wanneer we alleen maar een team hebben met talentvolle spelers die niet kunnen samenwerken dan komen we uiteindelijk niet ver. De kracht van een team is de saamhorigheid in goede en minder goede momenten. Ten allen tijden een team zijn!’ 

En zo werkt het voor Daadkracht ook. Collega’s kennen elkaars talenten en versterken deze door hun krachten te bundelen. Wil jij ook deel uitmaken van team Daadkracht? Bekijk onze vacatures! 

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen