Het laatste nieuws

Thuiswerk tips: samen uit, samen thuis (werken)

Thuiswerken en tegelijkertijd ook goed blijven samenwerken? Dat lijkt een uitdaging! Dachten we midden maart elkaar toch snel weer op kantoor te kunnen zien, zijn we inmiddels maanden verder en verwachten we ook de komende periode nog thuis aan de slag te zijn. Dat zorgt ervoor dat we binnen Daadkracht zijn gaan zoeken naar een nieuwe, aangepaste manier om met elkaar samen te werken. Want het werk gaat voor ons (gelukkig!) gewoon door. Binnen Daadkracht Bekendmaken zijn we met alle noodverordeningen zelfs drukker dan anders! Mijn naam is Denise Jans en ik ben operationeel manager bij Daadkracht Bekendmaken.

Nieuwe situatie

We hebben met elkaar een goede, werkbare manier gevonden om samen te werken. Maar het blijft uiteraard proberen en bijschaven. Het is soms ook gewoon roeien met de riemen die we hebben. En dat is prima. Voor alle collega’s is het een hele nieuwe situatie. De ene collega heeft twee kinderen thuis les te geven, terwijl de andere collega alleen thuiswerkt en het onderlinge contact heel erg mist.

Tips voor de samenwerking

Aangezien ik zelf enorm houd van lijstjes, hieronder wat punten die ons hebben geholpen om zo goed mogelijk samen te blijven werken op afstand:

  • Communiceren, communiceren, communiceren: aan de ene kant geeft het rust om alle gesprekken in de kantoortuin niet mee te krijgen, aan de andere kant mis je ook weer heel veel. Alle nieuwe afspraken proberen we wat extra te herhalen, in overleg of op de mail, zodat we zeker weten dat iedereen op de hoogte is.
  • Gezamenlijke agenda: in onze gezamenlijk digitale agenda nemen alle collega’s de te werken uren op. Zo weten we precies van elkaar wie wanneer bereikbaar is. Dan weet je wat je aan elkaar hebt.
  • Blijven overleggen: op veler verzoek van collega’s hebben we ons wekelijks overleg digitaal nieuw leven ingeblazen. Naast inhoudelijke punten nemen we ook uitgebreid de tijd om stil te staan bij leuke dingen die collega’s die week gedaan hebben. Het formele maar ook het informele contact met collega’s heeft veel meerwaarde in deze tijd.
  • Samen (digitaal) dingen doen: onderling organiseren veel collega’s een digitale borrel of worden er spelletjes gedaan. Het is vaak lastiger om echt met álle collega’s wat af te spreken. Dat is afgelopen week toch gelukt, met een heuse Daadkracht Bingo! Zonder getallen, maar met afbeeldingen die iets met Daadkracht te maken hebben. Inclusief een mooi pakket vooraf met nootjes en wat lekkers te drinken en leuke prijzen om te winnen.
  • Kiezen van het juiste kanaal: heb iets te overleggen dat haast heeft? Dan bellen we elkaar even. Niet meteen antwoord nodig? Dan is een berichtje via mail of Skype prima. Zo storen we elkaar niet onnodig.

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen