Het laatste nieuws

Gemeente loopt 12 miljoen mis: denk aan tijdige bekendmaking!

Een Gelderse gemeente liep onlangs 12 miljoen aan precariobelasting mis die zij wilde innen bij een netbeheerder. Hoe dat kwam? Omdat de verordening van de precariobelasting niet tijdig bekendgemaakt was in het Gemeenteblad. Die was in 2015 al vastgesteld, maar de bekendmaking volgde pas in november 2017. En daardoor was de bekendmaking te laat om nog rechtsgeldig precariobelasting te heffen, besloot de Hoge Raad. Daadkracht kan ondersteuning bieden bij het rechtsgeldig bekendmaken van regelgeving, zodat de publicatie juist en op tijd is. 

Overgangsregeling

De bekendmaking van de Gelderse gemeente kwam ná het besluit van de Tweede Kamer om de precariobelasting per 1 juli 2017 af te schaffen met een overgangsregeling tot 2022. Pas na een rechtsgeldige bekendmaking treedt regelgeving in werking, in deze situatie in november 2017. De overgangsregeling precariobelasting geldt echter alleen voor gemeenten die vóór februari 2016 al een verordening bekendgemaakt hadden voor het heffen van precariobelasting op nutswerken.  

bekendmaken

De Hoge Raad besloot dus dat de heffing van precariobelasting van de gemeente niet geldig is. Het bekendmaken van een verordening kan een tijdrovende klus zijn. Het is geen dagelijkse taak en daardoor lastig om hier handigheid in te krijgen. Het publiceren kan vanwege het grote volume een aanslag op je agenda zijn. Daadkracht biedt graag een helpende hand! We kunnen de volledige publicatie van alle bekendmakingen verzorgen. Zo ervaar je het gemak van de hulp van Daadkracht, kost het je weinig tijd en heb je garantie dat alle besluiten tijdig en rechtsgeldig gepubliceerd worden. 

Expertise

Daarnaast staan de medewerkers bij Daadkracht altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en zijn zij op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent elektronisch bekendmaken. Ruim 300 overheden, variërend van grote gemeenten en provincies tot kleine gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, kozen al voor de zekerheid, hulp en expertise van Daadkracht. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Bel 024-344 6288 of mail info@daadkracht.nl.  

Dit bericht delen:

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen