Claudia – Talent bij ICT NML

Talent
aan het
woord

Je inzetten bij interessante overheidsinstellingen terwijl je ook kennis aangereikt krijgt door de doorgewinterde adviseurs van Daadkracht? Voor mij een perfecte combinatie! Na mijn studie European Studies en vorige baan in de commerciële sector ben ik op zoek gegaan naar een traineeship waar ik al lerend ervaring op kan doen bij de overheid. Momenteel werk ik vanuit Daadkracht bij ICT NML, een gemeentelijk samenwerkingsverband in Limburg. Hier werk ik in de wondere wereld van informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is als een huis dat zeer goed beveiligd is. De sloten zijn zo sterk dat ze niet open te breken zijn, en de ramen van ondoordringbaar glas. Allemaal leuk en aardig – totdat iemand de achterdeur open laat staan. Als CISO-ondersteuner bij ICT NML focus ik op informatiebeveiliging, met het oog op voornamelijk de menselijke en organisatorische kant. Zo houd ik mij reeds een dik jaar bezig met o.a. het interpreteren en implementatie van de landelijke normenkader Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Ook het schrijven van interne beleidsstukken, het uitvoeren van onderzoeken en schrijven van adviesrapporten passeren de revue. Daarnaast ben ik momenteel ook werkzaam als CISO bij gemeente Weert, een van de deelnemende gemeenten. Hier geef ik advies over informatiebeveiligingsvraagstukken en zet ik mij in voor bewustwording rondom het beveiligen van informatie. Daarnaast ondersteun ik andere deelnemende gemeenten met het geven van trainingen.

IMG_6406-1

Groei

Als Talent binnen Daadkracht krijg je de kans om je te ontwikkelen tot volwaardig adviseur. Je krijgt handvatten aangereikt, wordt geplaatst bij interessante opdrachtgevers en er is veel aandacht voor persoonlijke en intellectuele groei. Via de Daadkracht Academy doen we inhoudelijke kennis op over de zes verschillende domeinen waarin Daadkracht werkzaam is. Waar het eerste jaar gericht is op het opdoen van brede kennis, ga je het tweede jaar de verdieping in. Alle kennis die je opdoet, pas je direct toe in de praktijk. Daarnaast is er een open, informele sfeer bij Daadkracht. Eventuele zaken waar je tegen aanloopt kun je gemakkelijk bespreken met je ‘buddy’ of mede-Talenten. De prettige kennisoverdracht, leuke collega’s en een algehele fijne werkomgeving maken het traineeship bij Daadkracht 100% de moeite waard!

“Voor elke verandering in de wereld is er kracht nodig.”

Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Ben jij een Talent?

Afgestudeerd en klaar voor een volgende uitdaging?

Solliciteer

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen