Rik – Trainee bij gemeente Lelystad

Talent
aan het
woord

In juni 2022 ben ik begonnen aan het tweejarig traineeship van Daadkracht. Hierbij werk ik vier dagen in de week bij een gemeente en kom ik vrijdag naar kantoor om samen met mijn mede trainees nog meer te leren! 

Kennis praktisch toepassen

Aan de start van het traineeship ben ik meteen breed het veld ingegaan. Ik ben begonnen bij de BUCH. Dit is een fusie van de ambtelijke organisaties van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Hier ondersteunde ik het team informatiebeheer bij het verbeteren van hun processen. Daarnaast was ik projectleider doorontwikkeling van het zaaksysteem van de gemeenten. Ik was ook nog projectlid binnen de implementatie van de Woo. Doordat de opdracht zo divers was heb ik veel kunnen leren.  

Deze kennis heb ik meegenomen naar mijn tweede opdracht die in november 2023 is begonnen. Ik werk nu aan het programma Lelystad Digitaal 2025. Daar vallen 30 projecten onder die samen de digitalisering transformatie door moeten maken. Ik vind digitalisering erg belangrijk dus ik vind het leuk dat ik deze opdracht op me mag nemen. Dit bouwt ook voort op de kennis van mijn vorige opdracht. Bij Lelystad werk ik als resourcemanager, help ik bij procesontwerpen en schaf ik de juiste “tooling” hiervoor aan. Er zit dus meer bestuurskunde binnen deze opdracht. Zo kan ik nog steeds veel leren. Dat is wat ik het leukste vind.

Rik Goossens

Vertrouwen

Ik vind het fijn dat ik het vertrouwen van Daadkracht heb gekregen om bij Lelystad aan de slag te gaan. Het gaat net weer een stapje verder. Je krijgt goede begeleiding, maar ook het vertrouwen om zelfstanding aan de slag te gaan. Hierdoor krijg je nieuwe succeservaringen. Dat neem ik het meeste mee: het zelfvertrouwen dat je krijgt door je succeservaringen. 

“Voor elke verandering in de wereld is er kracht nodig.”

Erwin Snijder, Adviseur/ Oprichter Daadkracht

Ben jij een Talent?

Afgestudeerd en klaar voor een volgende uitdaging?

Solliciteer

Contact

024 344 6288
info@daadkracht.nl

Postbus 6635, 6503 GC Nijmegen
Kerkenbos 1075-A, 6546 BB Nijmegen